8 Eylül 2013 Pazar

Günlük Kalori İhtiyacı


İnsanların en büyük sorunlarından biri de fazla kilolarıdır. Çoğu insan zayıflayabilmek adına çeşitli diyet programları uygularken, diğer yandan da spor yapmaya çalışır. Kilo vermek oldukça zor iştir. Hele ki hareketsiz bir işte çalışıyorsanız, günlük aktiviteleriniz sınırlıysa işiniz daha da zorlaşacaktır. Zayıflamak istiyorsanız günlük almanız gereken kalori miktarınızı bilmeli ve ona göre bir diyet programı belirlemelisiniz. Günlük kalori hesaplaması kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bu hesaplama kişinin boyu, cinsiyeti, yaşı, kilosu ve günlük aktivitesine göre değişmektedir. Ayrıca ağır ve performans gerektiren işlerde çalışan insanların daha fazla kaloriye ihtiyaçları vardır.


Bu hesaplamayı kendiniz de basit bir şekilde yapabilirsiniz. Her bir kilonuz için 20 kalori almanız gerekmekte ve tüm kilonuzu hesapladıktan sonra bu sayıya 400 ila 700 arası ekleme yapmalısınız. Ortaya çıkan sayı sizin günlük almanız gereken kalori miktarıdır. Günlük kalori miktarının üzerinde yediğinizde kilo alacak, kalori miktarının altında yediğinizde ise kilo vermeye başlayacaksınız.
Bu hesaplamayla 65 kilo olan bir kadının günlük kalori ihtiyacı 1800 – 2000’dür. Fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız dengeli bir beslenme programı yapmalısınız. En doğrusu ve sağlıklısı haftada 500 gr kilo vermektir ve hatta bazı uzmanlar bu miktarın 250 gr olduğunu söylemektedirler. Eğer hedefiniz haftada 500 gram kilo vermek ise günlük aldığınız kaloriden 500 kalori daha az almanız gerekiyor. Bu hesaplama yapıldığı takdirde sağlıklı olarak kilo verilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder