8 Eylül 2013 Pazar

Güneş Lekeleri Ve Tedavisi

Güneş lekeleri çoğunlukla kadınlarda görülmektedir ve bunun iki nedeni vardır. Birincisi hormonal olmayan lekelenmelerdir ve sadece güneşe maruz kaldığınızda ortaya çıkarken, diğeri ise hormonal lekelerdir. Hormonal olmayan tipi genelde açık tenli insanlarda ortaya çıkmaktadır. Yazın bu lekelenmeler artarken, kışın ise ortadan yok olurlar. Hormonal nedenlerden dolayı oluşan lekelenmeler ise, esmer ve buğday tene sahip bayanlarda görülür. Doğum kontrol hapı kullanıyorsanız ve ayrıca adet dönemindeyseniz, bir de genetik bir hormonal sorununuz varsa güneşe
maruz kaldığınızda bu lekelenmeler ortaya çıkabilir. Bunun için bir uzmandan yardım almanız gerekmektedir.
Öncelikle sorunun kaynağı araştırılmalı ve ona göre bir tedavi süreci başlatılmalıdır. Sorunun kaynağı tedavi edildikten sonra yeni lekelenmelerin oluşması önlenmelidir. Güneş lekeleri bazı kadınlarda hamilelik döneminde ortaya çıkmaktadır. Ayrıca doğum kontrol hapı kullanımı da lekelenmelere yol açabilmektedir.
Güneş lekeleri oluştuğunda yapılması gereken şeyler şöyle sıralanabilir: Güneş ışınlarının en yoğun olduğu saatlerde güneşe çıkılmamalıdır. Güneşe çıkmanız gerektiğinde geniş kenarlardan oluşan şapka kullanmalı ve kıyafetlerinizi açık renklerden seçmelisiniz. Sokağa çıkmadan en az yarım saat kadar öncesinde güneş koruma faktörü yüksek olan güneş koruyucuları sürmelisiniz. Bu önlemler lekelenmelerinizin oluşmasını önleyecektir. Hormonal nedenlerden kaynaklanan cilt lekelenmelerinde ise uzman doktorun tavsiyelerine uymalı ve tedavi sürecine başlamalısınız. Yaz aylarının gelmesi sizler için kabus olmasın. Zor iyileşen bu lekelenmeler için uzman tavsiyelerine uymanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder